ZiraatPay cüzdan nedir?

ZiraatPay cüzdan, kartlı ve kartsız işlemleri, mobil ödemeleri ve diğer alternatif ödeme yöntemlerini birleştirerek geniş bir hizmet sunan ürün setidir. Cüzdan uygulaması üzerinden kolayca para aktarabilir, çekebilir ve yatırabilirsin. Banka hesabına gerek kalmadan güvenli bir alışveriş deneyimi yaşarsın. Finansal işlemleri hızlı bir şekilde tamamlarken aynı zamanda çeşitli kampanya fırsatlarından yararlanma olanağına sahip olursun.

Favori cüzdan nedir? Nasıl favori cüzdan belirlerim?

Tüm işlemlerinde otomatik olarak seçilen cüzdandır. Açılan ilk cüzdanın sistem tarafından favori cüzdan olarak belirlenir. Dilersen “Cüzdan İşlemleri” menüsünden istediğin cüzdanını favori cüzdan olarak değiştirebilirsin.

Harcama özetimi nasıl görüntüleyebilirim?

ZiraatPay ile yaptığın tüm işlemlerinin harcama özetini görüntüleyebilirsin. Cüzdanlarım bölümünden harcama özetini görmek istediğin cüzdanını seçerek cüzdan işlemleri kısmından harcamalarını inceleyebilirsin.

ZiraatPay’i kimler kullanabilir?

18 yaşından büyüksen ZiraatPay uygulamasına doğrudan kaydolarak kullanabilirsin. 12-18 yaş aralığındaysan ebeveynlerinin ortak cüzdan oluşturması sonrasında iletilecek olan davet SMS’i ile ZiraatPay ailesinin bir üyesi olabilirsin.

Kimliği doğrulanmamış ve doğrulanmış müşteri farkı nedir?

Kimliği doğrulanmamış müşteri mobil uygulamamızı belirli limitler ve işlemler dahilinde kullanan müşteridir. Kimliği doğrulanmış müşteri ise hem fiziki kart talebinde bulunabilen hem de daha yüksek işlem limitlerine sahip olup, uygulamanın tüm özelliklerini kullanabilen müşteridir. Sen de kimliğini “Profil” bölümünden doğrula, yüksek limitlerden faydalan.

Limitler ve Ücretler uygulamada yer alıyor mu?

Uygulamamız ana sayfasında yer alan profil bölümüne tıklayınca açılan seçeneklerden ‘’Ücretler & Limitler ‘’ başlığını seçerek ‘’İşlem Ücretleri’’ ve ‘’Hesap Limitleri’’ kısmını inceleyebilirsin. Daha detaylı bilgiler için web sitemizi ziyaret edebilirsin.

Dijital kart nedir?

Dijital kart fiziki olarak var olmayan kart bilgilerine (kart no, vade tarihi, CVV/CVC2) mobil uygulamadan ulaşabildiğin karttır. Dijital kartı tercih ederek kart taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırıp e-ticaret, mobil temassız ödeme ve QR ile yapacağın işlemlerde kartını hemen kullanabilir aynı zamanda doğaya destek olabilirsin.

ZiraatPay karta nasıl başvurabilirim?

Ana sayfada yer alan “Kart Başvurusu” görselinden veya “Cüzdan İşlemleri” menüsünden dijital ya da fiziksel kart başvurusu yapabilirsin.

Cüzdanım için hem fiziksel hem dijital kart başvurabilir miyim?

Bir cüzdanın sadece bir kartı olabilmektedir. Ancak farklı bir cüzdan oluşturarak, yeni oluşturduğun cüzdanın için maksimum kart sınırını aşmadan farklı bir kart oluşturabilirsin.

Kart teslimat sürecini nereden takip edebilirim?

“Kart Ayarları” menüsünde yer alan “Kart Gönderi Takip” bölümünden kartının takibini yapabilirsin.

ZiraatPay kartıma nasıl işlem kısıtı ekleyebilirim/kaldırabilirim?

Kısıt koymak istediğin kart görseline tıkladığında çıkan “Kart Ayarları” ikonundan “İşlem Kısıtı Belirle” menüsüne ulaşabilirsin. Kartına yurt içi ve yurt dışı olmak üzere nakit çekim, alışveriş ve internetten alışveriş kısıtları ekleyebilir, eklediğin kısıtları dilediğin zaman kaldırabilirsin.

ZiraatPay kart şifremi unuttum, ne yapmalıyım?

“Ana Sayfa” üzerinden kart görseline girip “Kart Ayarları” menüsünde yer alan “Şifre Belirle” bölümünden şifreni değiştirebilirsin.

Cüzdanıma tanımlı kartımı değiştirebilir miyim?

Evet, cüzdanına tanımlı olan bir kartı, kartı olmayan farklı bir cüzdanına tanımlayarak değiştirebilirsin. Fakat ortak cüzdana tanımlı kartın cüzdanı değiştirilemez.

Kartımın kaybolması ya da çalınması durumunda ne yapmam gerekir?

Vakit kaybetmeden “Kart Ayarları” menüsünden kartını iptal edebilir ve kartını yenileyebilirsin.

ZiraatPay cüzdanıma nasıl para yatırabilirim?

ZiraatPay cüzdanına para yatırmak çok kolay! Paranı yatırmak istediğin cüzdana girerek Cüzdan İşlemleri → Cüzdana Para Yatır menüsünden istediğin yöntem ile cüzdanına para yatırabilirsin.

IBAN No ile: Banka hesabından IBAN alanına ZiraatPay’in IBAN No’sunu, hesap sahibine ZİRAATPAY ve transfer açıklamasına kendi TCKN’ ni yazarak para yatırabilirsin.

Açıklama alanında TCKN bilgisi yazılmayan transfer taleplerinde transferin gerçekleşmeyip paranın iade edileceği hususunu önemle hatırlatırız.

QR Kod ile: Banka hesabından ZiraatPay cüzdanına transfer aşamasında uygulama ekranındaki QR’ı okutarak ZiraatPay IBAN bilgisine kolayca ulaşabilirsin.

Banka veya kredi kartı ile: Kart bilgilerini, CVV/CVC2 bilgisini ve SMS ile gelen güvenlik kodunu girerek paranı yatırıp, kartını kaydederek sonraki işlemlerde kolayca kullanabilirsin.

Yatırdığım tutar cüzdanıma ne zaman geçer?

ATM, Havale/EFT veya kartınla para yatırdığında tutar anında cüzdanına yansır.
(EFT işlemlerinde Fast limitleri dahilinde yatırılan tutar anında cüzdanına geçer, Fast limitini aşan tutarlar da bankaların kendi belirledikleri sürelere göre cüzdanına aktarılır.)

Cüzdanıma para geçmedi, Neden?

Cüzdanına IBAN No ile para yatırırken açıklama alanına TCKN yazılmaması durumunda gönderdiğin tutar cüzdanına geçmeyerek iade olacaktır. İade süreci 24 saati bulabilir.

Fast limitini aşan tutarlar için ise cüzdanına para aktarılması bankaların kendi belirledikleri sürelere göre birkaç günü bulabilir.

Cüzdana Yüklenen Paranın İadesini nasıl alabilirim?

Cüzdanına EFT/havale yoluyla, banka kartı veya ATM’den yatırdığın bakiye nakit bakiye olduğundan kendi banka hesabına EFT/havale yaparak paranı geri aktarabilirsin. Kredi kartı ile cüzdanına para yüklemelerinde ise bu tutar nakit olarak çekilemez veya farklı bir hesaba transfer edilemez. Bundan dolayı kredi kartı ile cüzdanına para yüklediğin tutarı iade alabilmek için web sitesinde yer alan iletişim formunu doldurabilirsin. En kısa zamanda dönüş sağlanacaktır.

Nakit Bakiye nedir?

"Nakit Bakiye” cüzdanına EFT/havale yoluyla, banka kartı veya ATM’den yatırdığın bakiye tutarını belirtir. Kredi kartı ile cüzdanına para yüklemelerinde ise bu tutar nakit olarak çekilemez veya farklı bir hesaba transfer edilemez. Bundan dolayı kredi kartı ile cüzdanına para yüklediğinde "Toplam Bakiye” ve "Nakit Bakiye" olarak iki farklı tutar gösterilmektedir.

ATM’den nasıl para çekebilirim?

Tüm banka ATM'lerinden kartınla veya QR kod ile para çekebilirsin.
QR ile para çekmek için: “ZiraatPay” uygulamasından “QR İşlemleri” menüsünde “Para Çek” seçeneğine tıklayıp, çekmek istediğin tutarı girdikten sonra uygulamada açılan ekrandan telefonun kamerasına, ATM'nin “QR Kod İşlemleri” menüsünde gösterilen QR kodu okutmalısın.

ZiraatPay cüzdanımdan nasıl para gönderebilirim?

Cüzdanından para göndermek için "İşlemler" menüsündeki “Para Transferi” bölümünden “Cüzdanlarım Arasında, IBAN’a, QR kod ile, Cep Telefonu Numarasına, Cüzdan Numarasına” türlerinden seçtiğin gönderim türü ile göndermek istediğin miktarı belirledikten sonra para gönderimini tamamlayabilirsin.

ZiraatPay kartımı ATM yuttu, ne yapmalıyım?

ATM’ de unutulan veya yutulan kartlar otomatik olarak iptal edilmektedir. Kartını Ziraat Bankası ATM’sinde unutman durumunda kartın yenilenerek adresine gönderilir. Kartını diğer Banka ATM’lerinde unutman durumunda mobil uygulamaya girerek Kart Ayarları>Kart Yenile menüsünden kartını yenileyebilirsin.

Günlük para çekme limitimi aşmamama rağmen uyarı almaktayım ,neden?

ATM ile “Para Çekme” işleminde günlük/aylık/yıllık nakit çekme limitlerinden herhangi biri aşıldığında “Günlük nakit çekme limitini aştığınız için işleminiz gerçekleştirilememektedir” uyarısı gelmektedir. Bu sebeple günlük limitini aşmasan bile aylık veya yıllık limitini aşmış olabilirsin. Limitlerin kontrolü için İşlemler>Cüzdanlarım>Karta bağlı olan Cüzdan>Cüzdan İşlemleri>İşlem Limitleri Yönetimi ve Kalan Limitlerim bölümlerinden kontrol sağlayabilirsin.

ZiraatPay hesabımdan düzenli para transfer talimatı verebilir miyim?

ZiraatPay hesabından tek seferlik, haftalık ve aylık periyotlarda talimat verebilirsin. Düzenli para transfer talimatı verebilmek için İşlemler>Düzenli Transfer Talimatları adımlarını izleyebilirsin.
(Hafta sonu ile resmi tatil günlerine denk gelen ve FAST işlem limitlerini aşan talimatlar, talimat tarihini izleyen ilk iş günü gerçekleşir.)

Yanlış cep telefon numarasına para transferi yaptım ne yapmalıyım?

Eğer parayı gönderdiğin kişiyle iletişim kurabiliyorsan, ondan parayı geri isteyebilirsin. Ama ulaşamazsan, ZiraatPay çağrı merkezine başvurmalısın. Bu durumda, transfer yaptığın numaraya parayı geri iade etmesi için bilgi verilir. Yanlış para transferleri durumunda sorumluluk kullanıcıya aittir. Hesap sahibi iade yapmazsa, ZiraatPay'in yapabileceği bir şey kalmamaktadır.

ZiraatPay hesabımdan düzenli para transfer talimatını iptal edebilir miyim?

İşlemler>Düzenli Transfer Talimatları menüsünden, henüz gerçekleşmemiş tek seferlik, haftalık veya aylık periyotlarda verilen talimatlarını silerek iptal edebilirsin.

ZiraatPay uygulamasında başka kullanıcıdan nasıl para isteyebilirim?

Uygulamada yer alan İşlemler>Para İste menüsünden ZiraatPay kullanıcılarının telefon numarasını girerek ya da rehberden seçerek para isteğinde bulunabilirsin. Kullanıcıyı seçtikten sonra para isteyeceğin tutarı girmeli ve onaylamalısın. Eğer para isteyeceğin kişi ZiraatPay’li değilse ZiraatPay uygulamasını kullanmaya davet edebilirsin.

Para İsteme talebimi iptal edebilir miyim?

Para isteğini karşı taraf onaylamadan önce mobil uygulamada İşlemler>Para Transferi>Bekleyen Para İstekleri menüsünden iptal edebilirsin.

ZiraatPay’de para isteyen bir kullanıcıyı engelleyebilir miyim?

Para Transferi>Bekleyen Para İstekleri> Gelen İstekler menüsünden sana para isteği atan kullanıcıyı sola kaydırarak engelleyebilirsin. Engellediğin kullanıcılar senden para isteyemez. Engeli kaldırmak istersen Profil>Gizlilik Ayarları>Engellediğin kişiler bölümünden kullanıcının engelini kaldırabilirsin.

Ortak cüzdan nedir?

Ortak cüzdan, sevdiklerinle birlikte ortak olarak kullanabileceğin hesaptır. Bunun için istediğin kişinin bilgilerini girerek ortak cüzdan oluşturabilirsin. Ortak cüzdan sayesinde, kullanıcının ve kendi yaptığın tüm işlemleri kolaylıkla takip edebilir, harcama özeti ile finansal kontrolünü sağlayabilirsin. Uygulama 18 yaşından küçük kullanıcıların ebeveynlik kontrolüyle ortak cüzdan oluşturmasını mümkün kılmaktadır. Oluşturulan ortak cüzdan için cüzdan sahibi ve cüzdan kullanıcısının yapabilecekleri işlem yetkileri farklıdır.

Ortak Cüzdan Sahibi:

  • Cüzdan bakiyesini ve hareketlerini anlık olarak görüntüleyebilir.
  • Cüzdana para yatırabilir.
  • İşlem kısıtlarını belirleyebilir.
  • Kart başvurusu yapabilir.

Ortak Cüzdan Kullanıcısı:

  • Cüzdan bakiyesini ve kendi hareketlerini anlık olarak görüntüleyebilir.
  • Cüzdana para yatıramaz.
  • 18 yaş üstü kullanıcı kart başvurusu yapabilir, 12-18 yaş arası kullanıcı için ebeveyni kart başvurusunda bulunabilir.

Ortak cüzdan nasıl oluştururum?

İşlemler>Cüzdanlarım>Cüzdan Oluştur adımlarından Ortak Cüzdan oluşturabilirsin. Ortak cüzdan oluşturmak istediğin kullanıcının TCKN ve cep telefonu bilgilerini ilgili alana girmelisin. Ardından kullanıcıya bildirim gönderilecek olup, kullanıcın kabul etmesi ile cüzdan oluşacaktır. Cüzdan oluşturmak istediğin kullanıcı uygulamaya kayıtlı değil ise SMS ile uygulamayı indirmesi için davet iletilecektir.18 yaşından küçüklere sadece ebeveynleri ortak cüzdan oluşturabilir.

Ortak Cüzdan kullanımı sonlandırılabilir mi?

İşlemler >Cüzdanlarım >Ortak Cüzdan İşlemleri>Ortak Cüzdan Detayı> Cüzdanı Kaldır adımları izlenerek ortak cüzdan kullanımı sonlandırılabilir. Ortak cüzdan kullanıcısının kullanımı sonlandırması durumunda kullanım hakkı cüzdanı oluşturan kişiye geçer. Cüzdanı oluşturan kullanıcı bu cüzdanı kendi cüzdanı olarak kullanmaya devam edebilir. Ortak cüzdanı sahibi kullanımı sonlandırması durumunda eğer ortak cüzdan kullanıcısı 18 yaşından küçükse hesabı kullanamayacaktır.18 yaşından küçükler yeniden ortak cüzdan oluşturabilmek için ebeveynden yeniden ortak cüzdan daveti alarak yeniden uygulamaya kaydolabilir.

18 yaşından büyük kullanıcılarda ise kartı varsa otomatik olarak iptal olup cüzdan bağı kesilir ve cüzdanı oluşturan kullanıcı bu cüzdanı kendi cüzdanı olarak kullanmaya devam edebilir.

Harcama Bölüştür nedir?

Su, doğalgaz, elektrik vb. faturalarını, alışveriş ödemelerini ve belirlediğin bir harcama tutarını gireceğin telefon numarasından ya da telefon rehberinden seçeceğin kullanıcılar arasında tutarı eşit bölüştürerek ya da kişilere göre farklı tutar belirleyerek harcama bölüştürebilirsin. Harcama bölüştür fonksiyonu grup olarak yaptığın harcamalarda sana zaman tasarrufu, takip kolaylığı ve pratiklik sağlayarak finansal yönetimini kolaylaştırır. İşlemler>Para Transferi>Bekleyen Para İstekleri>Giden İstekler/Gelen İstekler bölümünden bölüştürme taleplerini onaylayıp reddedebilirsin. Gönderdiğin bölüştürme isteklerini görüntüleyip, onaylayan kullanıcıların işlem durumlarını da takip edebilirsin.

Oluşturduğum Harcama Bölüştür isteğini iptal edebilir miyim?

Harcama bölüştür isteğini İşlemler> Para Transferi>Bekleyen Para İstekleri>Giden İstekler adımlarından iptal etmek istediğin işlemi seçerek iptal edebilirsin.

Gelen Harcama Bölüştür isteğini reddedebilir miyim?

İşlemler>Para transferi>Bekleyen Para İstekleri>Gelen İstekler adımlarından harcama bölüştür talebini reddedebilirsin. Bir daha sana para isteği göndermesini istemediğin kişileri bu menüden engelleyebilirsin.

ZiraatPay ile hangi faturalarımı ödeyebilirim?

Anlaşmalı geniş kurum altyapısı ile elektrik, su, doğalgaz, telefon/internet ve TV fatura ödemelerini yapabilirsin. Dilersen faturalarını kaydederek sonraki ödeme işlemlerini hızlıca gerçekleştirebilirsin.

ZiraatPay mobilden kare kod ile nasıl ödeme yapabilirim?

QR işlemleri>Ödeme Yap seçeneği ile POS cihazındaki ekranda yer alan kare kodu taratarak ödeme yapabilirsin.

Mobil temassız ödeme nedir?

Mobil temassız ödeme, Android yazılıma sahip cep telefonunu kart gibi kullanmanı sağlayan bir uygulamadır. Mobil temassız ödeme tanımlamak için ödeme yapmak istediğin kartını seçerek Kart Ayarları> Mobil Temassız Ödeme bölümüne girip temassız ödeme tanımlayabilirsin. Kartına mobil temassız ödeme tanımlayarak nakit veya kart taşımadan alışveriş yapabilirsin. Mobil temassız ödemeyi sadece bir kartına tanımlayabilirsin, işlemini gerçekleştirebilmen için telefon kilidinin ve NFC özelliğinin açık olması gerekmektedir.

Bilgi değişikliği durumunda nasıl bir yol izlemeliyim?

ZiraatPay uygulamasına kaydolurken kullandığın bilgilerde değişiklik olması durumunda Profil>Kişisel Bilgilerim menüsünden bilgilerini güncelleyebilirsin.

Profil >Ayarlar menüsünde yer alan Aktif Cihazlar ne anlama geliyor?

Uygulamayı iki farklı cihazda sadece şifre girişi ile kullanabilirsin. Bu iki cihaz uygulamaya aktif cihazlar olarak kaydolur. Farklı bir cihazla şifren ve kayıtlı telefon numarana gönderilecek tek seferlik SMS şifresi ile giriş yapabilirsin veya aktif cihazlarını seçip “Erişimi Sonlandır” seçeneği ile kayıtlı cihazını silerek yeni cihazın kaydolmasını sağlayabilirsin.

Sim blokemi nasıl kaldırabilirim?

Sim kart değişmesi durumunda sim karta bloke koyulur. Sim kart blokesini ZiraatPay kartınla Ziraat Bankası ATM’lerinden Sim Bloke Kaldırma menüsünden kaldırabilirsin. Eğer kartın yoksa sim bloke kaldırmak için; kimlik ön ve arka yüz resmini, kimliğini çene alt hizasında tutarak çektiğin fotoğrafını ve “sim blokesinin kaldırılmasını talep eden’’ dilekçeni yazıp ıslak imza ile uygulamaya kayıt olurken kullanmış olduğun e postan üzerinden  simbloke@ziraatpay.com.tr adresine mail göndermelisin.

Ad-Soyad bilgilerimi nasıl güncelleyebilirim?

Evlilik, boşanma, e-devletten isim değiştirme gibi durumlarda Ad-Soyad değişikliği söz konusu olmaktadır. Bu şekilde Ad-Soyad değişikliği yaşadıysan uygulamamızda Profil> Kişisel Bilgilerim> Kimlik Güncelleme adımına girerek Ad-Soyad bilgilerini güncelleyebilirsin.

E-posta adresimi nasıl doğrulayabilir veya güncelleyebilirim?

Profil>Kişisel Bilgilerim>İletişim Bilgileri menüsüne girip e-posta adresini yazarak doğrulama yapabilirsin. Girdiğin mail adresine doğrulama bağlantısı gidecek olup tıkladığında e posta adresin doğrulanmış olacaktır. Dilersen mevcut e posta adresini de güncelleyebilirsin.

Güvenliğim için nelere dikkat etmeliyim?

  • ZiraatPay’ i yalnızca uygulama marketleri (Google Play, App Store, Huawei App Gallery) üzerinden indirmeli, kişisel bilgilerini gizli tutmalı ve şifreni kolay erişilebilecek yerlere not etmemelisin.
  • Kart bilgilerin, mobil uygulama şifren ve cep telefonuna gönderilen tek kullanımlık işlem onay şifren sadece sana özeldir. Bu bilgileri ZiraatPay personeli dâhil, kimseyle paylaşmamalısın. 
  • Seni telefon ile arayarak kart bilgilerini ve her türlü şifreni okumanı ve tuşlamanı isteyen kişilere itibar etmemelisin.
  • Şifreni belirlerken kolaylıkla tahmin edilebilecek kişisel bilgilerini (doğum yılı, tuttuğun takım vb.) kullanmamalısın ve belirli sıklıklarla değiştirmelisin.
  • ZiraatPay, e-posta yoluyla hiçbir şekilde şifre işlemleri yaptırmamaktadır ve kişisel bilgilerini istememektedir. Bu tarz e-postalara yanıt vermemelisin.

Cüzdanımdan bana ait olmayan bir harcama yapıldığını fark ettim, ne yapmalıyım?

Harcama itirazı talebini 0850 209 00 00 nolu Müşteri İletişim Merkezimiz aracılığı ile iletebilirsin.

KVKK Aydınlatma Metni ve Kullanım Sözleşmesi neden gereklidir?

KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) Aydınlatma Metni, kişisel verilerinin nasıl işlendiği, hangi amaçlarla kullanıldığı, kimlerle paylaşıldığı ve sizinle ilgili hangi haklara sahip olduğunuz konuları açıklar. Kullanım Sözleşmesi ise belirli bir hizmeti veya platformu kullanırken uygulanması gereken kuralları ve şartları belirtir. Uygulamanın kullanımına başlamak ve hizmetlerimizden faydalanmak için bu belgelerin onaylanması gerekmektedir.

Uygulama ile ilgili soru, şikâyet, talep ve önerilerimi nasıl ulaştırabilirim?

Soru, talep, görüş ve şikayetlerin için iletisim@ziraatpay.com.tr adresine mail atabilir ya da web sitemizdeki iletişim formumuza yazabilirsin.

ZiraatPay uygulaması ile ilgili yaşadığım bir sorunda yasal merci olarak nereye başvurabilirim?

ZiraatPay ile yaşadığın bir ihtilaf durumunda konu hakkında ZiraatPay’ e yazılı başvuru gerçekleştirdiysen ve bu başvuru 20 gün içerisinde yanıtlanmamışsa, olumsuz yanıtlanmışsa veya verilen yanıtı yeterli bulmadıysan Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (“TÖDEB”) Bireysel Müşteri Hakem Heyetine İlişkin Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik uyarınca yanıt tarihinden itibaren 60 gün içerisinde TÖDEB Bireysel Müşteri Hakem Heyeti’ne başvurabilirsin.

Başvuru formuna aşağıdaki linkten veya todeb.org.tr sitesinden ulaşabilirsin. Formda yer alan bilgileri doldurup gerekli belgeleri yükleyerek formu todeb.org.tr adresi üzerinden iletebilirsin.

todeb.org.tr/hakemheyetibasvuruformu/

Bireysel Müşteri Hakem Heyeti ve Başvuru Süreci Hakkında Bilgilendirme Broşürü (PDF)